Харків. 2 квітня. УНІАН. Комітет Верховної ради з питань державного будівництва та місцевого самоврядування виконав свій конституційний обов’язок і дав правову оцінку діяльності харківської влади.

Про це офіційному сайту Блоку НУ-НС сказав народний депутат від фракції "Наша Україна - Народна Самооборона", голова Комітету Олександр Омельченко.

Відео дня

"Ми розглянули  матеріали, направлені в комітет головою Харківської обласної адміністрації Арсеном Аваковим щодо порушень Харківським головою та Харківською міськрадою, а також матеріали робочої групи, сформованої з  народних депутатів - членів нашого комітету. Згідно з регламентом Верховної ради, постанова з висновками Комітету буде представлена на розгляд парламенту", - зазначив голова комітету.

"Мені важко передбачити, яке рішення винесе сесія парламенту, і я не можу коментувати рішення суду, який заборонив порушувати кримінальну справу проти харківських посадовців, бо не знайомий із матеріалами СБУ. Але ми дали правову оцінку діяльності міськради та мера Харкова, і рекомендуємо призначити позачергові вибори в Харкові  - вони необхідні", - сказав Олександр Омельченко.