Харків. 1 червня. УНІАН. Футбольний клуб «Металіст» узяв у оренду на 3 роки харківський стадіон «Динамо».

Як повідомили кореспонденту УНІАН у прес-службі групи DCH Олександра ЯРОСЛАВСЬКОГО, яка реалізує проекти до Євро-2012 у Харкові, відповідний договір 1 червня був підписаний між керівництвом клубу та футбольним спортивним товариством «Динамо» (Харків).

Згідно з договором, ФК «Металіст» використовуватиме спортивний об`єкт для тренувань і матчів дублюючого складу, а також юнацьких команд. Крім того, на базі стадіону «Динамо» буде створено філія дитячої футбольної академії «Металіст», що дозволить харківському клубу розширити селекційні можливості на дитячому рівні.

Відео дня

Зазначається, що співпраця «Металіста» і товариства «Динамо» розпочалася навесні цього року. Ще до укладення договору оренди об`єкт був приведений в порядок силами групи DCH, в структуру якої входить ФК «Металіст». Зокрема, була проведена реставрація трибун, заміна пластикових сидінь, попередня реконструкція газонного покриття. Планується, що до Євро-2012 буде проведений цілий комплекс робіт, який дозволить стадіону «Динамо» стати резервною ареною континентальної футбольної першості.

Як повідомляли ЗМІ, як об`єкт Євро-2012 стадіон «Динамо» розглядався й раніше, проте міська влада, яка публічно взяла на себе зобов`язання з реконструкції арени, так нічого й не зробили для їх реалізації. Відповідно, реконструкція «Динамо» була здійснена за рахунок приватних інвестицій.