Харків. 16 березня. УНІАН. Заборгованість із заробітної плати на промислових підприємствах Харківської області з 2010 року скоротилася на 70 мільйонів гривень.

Як повідомляє сайт Харківської облдержадміністрації, про це поінформував голова Харківської облдержадміністрації Михайло ДОБКІН під час програми «Час влади» на обласному телебаченні.

Відео дня

«Сьогодні у нас є обмежена кількість підприємств, де залишається заборгованість по заробітній платі. Практично по кожному з цих підприємств є розуміння, що ми будемо робити для того, щоб ця заборгованість погашалася і надалі не нарощувалася. За темпами скорочення заборгованості з простроченої заробітної плати Харківська область була на другому місці, і якщо коли ми приймали область в 2010 році, борги із зарплати перевищували 160 мільйонів гривень, то на 1 січня 2012 року заборгованість була близько 90 мільйонів гривень. Тобто, 70 мільйонів гривень за неповних два роки було виплачено», - повідомив М.ДОБКІН.

За його словами, найближчим часом планується повністю ліквідувати заборгованість із заробітної плати на ряді великих промислових підприємств Харківщини.

«У мене є розуміння, що ми перший квартал закінчимо без боргів на заводі імені Малишева, на авіаційному заводі. Зараз з`явилася реальна ситуація ліквідувати борги на Ізюмському тепловозоремонтному заводі. Є ще ряд підприємств, де ця робота успішно ведеться, але погашенню заборгованості із заробітної плати передує величезна робота, і поки вона не буде закінчена, поки я точно не буду знати, що на рахунках акумульовано кошти для виплати, я не хочу озвучувати ті підприємства, де це буде зроблено. По закінченню першого кварталу ми будемо підбивати підсумки, і це питання ми будемо розглядати на засіданні колегії обласної адміністрації», - зазначив губернатор.