Харків. 25 квітня. УНІАН. Під час відкриття ІV Малих Олімпійських ігор «Діти Харківщини» народний депутат України Ірина Бережна вручила спеціальний приз наймолодшій учасниці змагань - семирічній Валерії Міщенко.

За словами депутата, Харківська область приділяє багато уваги духовному і фізичному розвитку підростаючого покоління, самі ігри не мають не мають аналогів в Україні, а досвід іх проведення може стати прикладом для інших регіонів.

Ірина БЕРЕЖНА нардеп ПР 240212

Відео дня

«Я вважаю, - талановитих дітей потрібно заохочувати на їх шляху до перемоги, - сказадла І.Бережна. - Я рада, що сьогодні в Харкові, приділяється так багато уваги духовному і фізичному розвитку підростаючого покоління. Змагання «Діти Харківщини» - ще одне підтвердження цьому. Малі Олімпійські ігри поки що не мають аналогів в Україні. Упевнена, приклад проведення подібних заходів візьмуть на озброєння й інші області. І, можливо, через якийсь час ми з вами станемо свідками проведення таких ігор на всеукраїнському рівні».

Під час свого звернення до юних олімпійців, І.Бережна побажала їм високих досягнень.

«Я бажаю кожному з вас показати якнайкращий результат. Той результат, яким ви і ваші тренера зможуть пишатися! Як говорила моя подруга, багаторазова олімпійська чемпіонка Яна Клочкова, - справжнє щастя випробовуєш тільки тоді, коли стоїш на п`єдесталі!».

Ірина БЕРЕЖНА нардеп ПР 240212

Виступаючи перед присутніми, народний депутат висловила особливу подяку тренерам, вчителям і батькам - всім, хто веде дітей до перемоги.

Як повідомляв УНІАН, 24 квітня у харківському Палаці спорту урочисто відкрито IV малі Олімпійські ігри «Діти Харківщини». Ігри проводяться в Харкові з 2008 року. Щорічно в них бере участь близько 90 тисяч маленьких харків`ян і мешканців області.

У відкритті нинішніх малих Олімпійських ігор взяли участь понад 600 юних олімпійців із 42 районів міста та області та понад 3000 юних глядачів.

Змагання малих Олімпійських ігор відбулися в усіх районах області, містах обласного значення та в місті Харкові. На сьогодні завершені I (шкільний), II (районний), та III (зональний обласний) етапи змагань, у яких взяло участь понад 90 тисяч юних олімпійців та 9000 батьків. У змаганнях брали участь всі загальноосвітні навчальні заклади Харківської області та Харкова, до яких були залучені учні 3-8 класів, розподілені на 3 вікові категорії.

5, 7, 10 травня на базі Палацу спорту відбудуться фінальні змагання малих Олімпійських ігор «Діти Харківщини», у яких візьмуть участь 27 найкращих команд Харківської області та м. Харків.

Нагородження переможців та призерів малих Олімпійських ігор відбудеться в День Захисту дітей.