Харків. 26 червня. УНІАН. Всі господарства області повинні бути вчасно підготовлені до початку збирання зернових.

Як повідомляє сайт Харківської облдержадміністрації, про це заявив губернатор Михайло Добкін під час обласного семінару-наради з питань організації збору ранніх зернових і зернобобових культур врожаю 2012 року.

Відео дня

Керівник області звернув увагу голів районів на те, щоб вони провели роботу з усіма сільськогосподарськими підприємствами з тим, щоб ті були вчасно підготовлені до початку збору зернових.

«Цього року надзвичайно ранні терміни початку збиральної кампанії. За прогнозом, збирання зернових планується розпочати в перших числах липня. Не можна сказати, що господарства Харківської області до цього не готові - рівень готовності становить 98% - але є райони, де показники досить низькі. Тому я прошу голів районів звернути на це увагу і організувати необхідну роботу», - сказав М.Добкін.

Також він зазначив, що питання розвитку сільського господарства були, є і будуть пріоритетними в Харківській області як у плані залучення додаткових інвестицій, так і показників соціально-економічного розвитку і місцеположення Харківщини на карті успішних регіонів України.