Фото УНІАН

Як передає кореспондент УНІАН, в урочистостях з цієї нагоди взяли участь Київський міський голови Віталій Кличко та дружина президента України Марина Порошенко.

У святі беруть участь щонайменше півтори тисячі киян та гостей столиці.

Читайте такожУ Дніпропетровську на місці знесеного пам'ятника Леніну відкрили ялинку (фото)

У своїх вітальних промовах дружина президента та міський голова столиці привітали українців з днем Святого Миколая і прийдешніми новорічними та різдвяними святами.

«Напередодні Новорічних та Різдвяних свят, у День Святого Миколая ми урочисто запалюємо вогні на Головній новорічній ялинці. Цього року ялинка, через 60 років, повернулася в історичне і духовне серце української столиці - до стін Софії Київської. Ми презентуємо цю зелену красуню - живу ялинку, прикрашену білими голубами – символами любові й миру», - сказав Кличко.

Читайте такожУ КМДА розповіли, де і коли в Києві з'являться різдвяний ярмарок і ковзанка

При цьому дружина президента та міський голова Києва висловили жаль з приводу збройних протистоянь на сході України, оскільки не всі українці зможуть відсвяткувати новорічні та різдвяні свята у своїх домівках. Але в той же час висловили сподівання, що найближчим часом ситуація стабілізується і люди зможуть повернутися до своїх осель.

Кличко і Порошенко побажали українцям щасливих новорічних свят та миру, який, за їхніми словами, сьогодні, як ніколи, потрібен Україні та її народу.