КМДА співпрацює з французькими спеціалістами / фото КМДА

У рамках реформування столичної галузі освіти Київ вивчає європейський досвід із організації безпеки.

Заступник голови КМДА Валентин Мондриївський у Парижі зустрівся з керівництвом Національної обсерваторії з питань безпеки та доступу до навчальних закладів (Observatoire national de la sécurité et de l'accessibilité des établissements d'enseignement) Жан Марі Шлере. Про це повідомляється на офіційному сайті КМДА.

Сторони обмінялися досвідом профілактики у сфері пожежної безпеки, фізичної безпеки та ліквідації наслідків екологічних і технічних надзвичайних пригод.

Відео дня

Читайте такожКП «Муніципальна охорона» долучиться до охорони столичних закладів освіти - КМДА

«Як показав досвід, ми рухаємось правильним шляхом щодо безпеки наших шкіл. Франція, а зокрема Париж, вже мають досвід організації заходів безпеки, і в сучасній Європі саме французька модель вважається однією із найефективніших. І наша столиця рухається у тому ж напрямку, активно займається посиленням безпеки дітей у закладах освіти міста. Уже встановлено тривожні кнопки та камери відеоспостереження, у планах змінити огородження закладів та відрегулювати автомобільний рух біля шкіл», – зазначив Валентин Мондриївський.

Крім безпосереднього захисту шкіл, у навчальних закладах Парижа регулярно ведеться контроль за станом будівель, а особлива увага приділяється електро- та пожежобезпеці. У той же час, організація безпеки передбачає нагляд за станом здоров’я учнів та контроль якості харчування. І в цих напрямках столиця України, як підтвердили французькі колеги, рухається правильно.

Валентин Мондриївський вважає, що за рік вже можна буде презентувати системні зміни у шкільному харчуванні та організації безпеки освітніх закладів, він запросив французьку делегацію відвідати Київ із візитом у відповідь.