facebook.com/merkieva

Про це повідомляє прес-служба Кличка.

"Як я обіцяв, ми запроваджуємо систему європейської технології очистки води у Києві. Відмовляємося від застарілих методів очистки води хлором, який є небезпечною речовиною. Станція "Оболонь-2", на якій ми зараз перебуваємо, забезпечує водою 20% мешканців Оболоні. Ми почали проект з цієї станції через велику кількість скарг мешканців на якість води. І це - лише перший крок. Наступний етап - повне забезпечення питною водою мешканців Оболонського району, а також Деснянського і Голосіївського", - зазначив Віталій Кличко.

Мер розповів, що програма з впровадження питної води у трьох районах столиці розрахована на два роки. В подальшому проект пошириться на всі райони Києва, і кожен киянин зможе отримувати чисту питну воду з-під крану. Віталій Кличко підкреслив, що на цей проект з бюджету Києва не було витрачено ні копійки, оскільки проект інвестиційний. Також запровадження нової технології жодним чином не спричинить зміну тарифу на воду.

Відео дня

Читайте такожУ Кличка запроваджують новітні технології для очищення води у столиці

Він відзначив, що всі процеси на станції автоматизовані і цю технологію очистки, яка працює в багатьох країнах Європи, Київ запровадив першим в Україні. "Якщо ми хочемо бути європейським містом, ми повинні втілювати європейські стандарти життя. І один з ключових стандартів для здоров'я кожного з нас - чиста питна вода", - сказав Київський міський голова.

facebook.com/merkieva

Віталій Кличко випив склянку води з-під крану, очищеної за новою технологією, і відзначив, що вона нічим не відрізняється від бутильованої. "Вода без запаху і присмаку. Не відчуваю різниці між бутильваною і цією водою", - зазначив мер.

У 2015 році на насосній водопровідній станції «Оболонь-2» відбулася реконструкція вузла знезараження води. На станції ліквідоване хлорне господарство і впроваджено сучасну технологію: знезараження води відбувається сумішшю оксидантів REDOlyt. Суть процесу: розчин харчової солі за допомогою мембранного електролізера розщеплюється і утворюється суміш оксидантів. Оксиданти транспортуються через водний розчин, утворюючи REDOlyt. Це безпечний розчин для дезінфекції води: він знищує бактерії, віруси, мікроорганізми та гриби. REDOlyt є безпечною речовиною з високим ефектом знезараження. Його використання забезпечує більшу екологічність знезараження води і зменшує ризики виникнення аварійних ситуацій, пов‘язаних із хлором.

Роботи виконуються за рахунок інвестиційної програми.