Рецепти солянки / Фото: ermolino-produkty.ru

Солянка – це густий, переважно, м'ясний суп, який готують на бульйоні з гострими приправами. До складу цієї страви також входять оливки чи маслини, які в певних рецептах замінюють каперсами.

В солянку можна додати будь-які ковбасно-м'ясні вироби, що є в холодильнику. Чим більш різноманітне м'ясо - тим насиченіший смак.

До того ж, це хороший набір смаків: кислинка від томатів, солод від засмаженої в маслі цибулі, а сіль від огірків чи оливок.

Відео дня

Солянка м'ясна – покроковий рецепт

  • Яловичина – 400 г
  • Сосиски – 4 шт
  • Варена ковбаса – 200 г
  • Солоні огірки – 3 шт
  • Шинка – 200 г
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт
  • Петрушка – 1 пучок
  • Маслини без кісточок – 1 банка
  • Томатна паста – 2 ст. л
  • Сіль, перець чорний – за смаком

Читайте такожЩупальці Кремля: борщ став знаряддям російської пропаганди – BBC

З яловичини чи свинини зварити бульйон, додати лавровий лист і чорний перець. Нарізати м'ясо з бульйону, сосиски, ковбасу і шинку чи сирокопчену ковбасу. Цибулю, огірки і петрушку дрібно нарізати й тушкувати близько 10 хв з томатною пастою.

Покласти до бульйону тушковану суміш і варити не більше 10 хв. Потім додати м'ясо, сосиски, шинку й ковбасу. Варити, поки не закипить бульйон. Вилити в солянку маслини разом з розсолом. Довести до кипіння і відразу ж вимкнути. Подавати на стіл зі скибочкою лимона і сметаною.

Солянка м'ясна рецепти приготування / Фото: sovkusom.ru

Солянка на швидку руку

  • Картопля – 1 шт
  • Морква – 1 шт
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Солоні огірки – 4 шт
  • Томатний сік – 1 л
  • Сосиски – 2 шт
  • Спеції – за смаком
  • Копченості – за смаком
  • Зелень – за смаком
  • Дрібно шаткований часник – за смаком

Почистити всі овочі. У каструлю покласти картоплю кубиками, копченості чи м'ясну нарізку - дрібними кубиками. Сосиски кружельцями.

Солоні огірки натерти на крупній тертці прямо в каструлю. Залити томатним соком і поставити варитися. На сковороду викласти моркву, натерту на крупній тертці, цибулю, дрібно нарізати й обсмажити на рослинній олії. Додати дрібно порізану зелень і обсмажувати ще 3-4 хв.

Як тільки за 10-12 хв звариться картопля, долити до повної каструлі киплячої води, додати обсмажені цибулю з морквою і зеленню. Довести до кипіння, додати дрібно порубаний часник, спеції. Посолити за смаком.

Дати покипіти ще 5-6 хв. Подавати зі скибочкою лимону, маслинами й сметаною.

Солянка рецепт / Фото: gastronom.ru

Солянка польська

  • Яловичих кісток – 400 г
  • Свинини – 400 г
  • Курки – ½
  • Сосисок – 100 г
  • Квашеної капусти – 100 г
  • Корнішонів – 4-5 шт
  • Маринованих грибів – 50 г
  • Цибуля – 1 шт
  • Томатної пасти – 1 ст.л. 
  • Часник – 1-2 зубчики
  • Лимон – 1/2 л
  • Борошно – 1 ст.л
  • Сметана – 2 ст.л
  • Сіль, перець, спеції, зелень – за смаком

Читайте такожРис з овочами: найкращі рецепти смачної страви

Зварити крутий бульйон з курки й кісток. Свинину нарізати кубиками, обсмажити на свинячому жирі або топленому маслі й потушкувати трохи під кришкою.

Бульйон процідити, зняти м'ясо з кісток і дрібно нарізати. У чашу мультиварки покласти квашену капусту і тушкувати на рослинній олії до м'якості на режимі "Випічка".

Солянка з м'ясом і копченостями / Фото: ssl.webflow.com

Додати нарізані корнішони, гриби, томатну пасту і тушкувати протягом 15 хв. Влити гарячий бульйон з м'ясом і сосисками. Борошно розмішати у сметані. Додати сік половини лимона. Покласти все в чашу мультиварки й закрити кришку.

Встановіть режим "Тушкування" на 1 год. Подавати із зеленню й сметаною, додавши у тарілку скибочку лимону.

Ароматна солянка готова.