Львів. 18 квітня. УНІАН. Протягом найближчого часу ми маємо значно покращити інвестиційний клімат в області, зробити Львівщину одним з найбільш інвестиційно привабливих регіонів України. Про це наголосив голова Львівської ОДА Михайло Цимбалюк під час селекторної наради з головами райдержадміністрацій, районних рад та міськими головами міст обласного значення.

Виступаючи на нараді, в.о. заступника начальника головного управління економіки та інвестицій Д. Кащук, повідомив, що у І кварталі 2011 року в економіку області залучено 25,5 млн. дол. (що на 1% більше, ніж за перший квартал 2010 року). Найбільше інвестицій за цей період залучили підприємства м. Дрогобича (8,8 млн. дол.), Львова (5,8 млн. дол.), Трускавця (3,7 млн. дол.), а також Пустомитівського району (2,5 млн. дол.)

З метою залучення інвестицій проведено інвентаризацію інвестиційних можливостей районів та міст обласного значення. Зокрема, підготовлено 160 вільних земельних ділянок, 56 вільних приміщень, 61 інвестиційна пропозиція, які можуть бути запропоновані потенційним інвесторам.

Відео дня

У зв’язку з проведенням у жовтні 2011 року XI Міжнародного економічного форуму буде проведено інвестиційний ярмарок для презентації інвестиційного потенціалу  районів та прикордонних областей.

В той же час було звернуто увагу на проблеми, котрі гальмують надходження іноземних інвестицій в нашу країну і, зокрема, на Львівщину. В першу чергу це стосується проблем з відшкодуванням ПДВ, неправомірним зняттям коштів з податкового кредиту підприємств-інвесторів, а також діями деяких працівників податкових органів під час проведення чергових перевірок підприємств. Не надто сприятливими для інвесторів є також проблеми із митним оформленням товарів при ввезенні на територію України.