Львів. 5 липня. УНІАН. Прокуратура Львівської області завершила розслідування та направила до суду кримінальну справу за обвинуваченням головного бухгалтера одного з комунальних підприємств «Львівтеплоенерго» у службовій недбалості, що призвело до незаконного виділення коштів з Державного бюджету на понад 1,5 млн. грн.

Про це УНІАН повідомили у прес-службі прокуратури у Львівській області.

Під час досудового слідства, обвинувачений, неналежно виконуючи свої службові обов'язки, склав та підписав Розрахунок обсягу заборгованості за минулі роки з різниці в тарифах на послуги теплопостачання надані населенню ЛМКП «Львівтеплоенерго», в який неправомірно включив понад 1,5 млн. грн. нарахованої амортизації на такі основні засоби, чим завищив обсяг фактичних витрат підприємства.

Відео дня

На підставі вказаного Розрахунку обсягу заборгованості та рішення Територіальної комісії з питань погашення заборгованості підприємств ПЕК при головному управлінні житлово-комунального господарства Львівської ОДА від 17.07.2009, ЛМКП «Львівтеплоенерго» у 2009 році з Державного бюджету перераховано понад 26,8 млн. грн. бюджетних коштів, у тому числі понад 1,5 млн. грн. у зв'язку із неправомірним включенням у Розрахунок обсягу заборгованості амортизації на безоплатно отримані основні засоби.

Завдяки органам прокуратури Львівської області у ході досудового слідства державному бюджету уже відшкодовано збитків на 500 тис. грн. та заявлено позов на суму понад 1 млн. грн.