На вихідних в Україні похолодає / УНІАН

На вихідних, 2-3 березня, вночі в Україні очікуються морози до -11 градусів.

Такий прогноз погоди в Україні опублікувала синоптик Наталія Діденко у своєму блозі.

Читайте такожВ Україні сьогодні буде тепло, на сході пройде мокрий сніг (карта)

Відео дня

"Нічна температура повітря найближчими вихідними в Україні опуститься до -3...-9 градусів, у східних областях подекуди очікується -9...-11 градусів.

Вдень також похолодає, у суботу передбачається близько нуля, на півдні та заході до +3...+5 градусів, у східній частині буде холодно, вдень 0-4 градуси морозу", - пише вона.

За словами Діденко, у четвер, 28 лютого, у більшості областей України очікується протягом дня +4...+9 градусів, на заході +7...+12 градусів. Лише в східній частині буде прохолодно - до 0...+3 градусів.

У п'ятницю, 1 березня, синоптична ситуація суттєво не зміниться: у східній частині ймовірний мокрий сніг, на заході буде сухо. Температура повітря коливатиметься в межах +3...+8 градусів, на заході та на Одещині до +10 градусів. На сході впродовж дня 0+4 градуси.

2-3 березня в Україні похолодає. Проте вже вдень у неділю повітря поступово почне прогріватися, потепліє до +3...+7 градусів, у західних областях до +7...+12 градусів. І лише в східній частині ще затримається холодніше повітря, передбачається близько нуля.

З 4 березня потепління почнеться у всіх областях і до середини тижня досягатиме в окремих регіонах +11...+16 градусів.У більшості областей у першу половину тижня протягом дня очікується +7...+12 градусів.

У понеділок на заході України пройдуть дощі, на решті території переважатиме суха повітряна маса. Упродовж 5-6 березня дощі переміщуватимуться із заходу на схід, охоплюючи вологим повітрям практично всі області.

Погода в Києві 28 лютого буде прохолодною. 1 березня очікується температура повітря +2...+5 градусів. Протягом 2-3 березня у столиці відновляться нічні морози, очікується до -4...-7 градусів. Проте вже вдень у неділю повітря прогріється до +4...+7 градусів.

За прогнозом синоптика, з наступного тижня потепління посилиться.

Нагадаємо, 28 лютого у більшості регіонів України очікується сильний вітер, оголошено штормове попередження.