В Україні встановилася аномально спекотна погода / УНІАН

В Україні зараз встановилася висока навіть для літа температура.

Читайте такожМайже по всій Україні збергіається надзвичайна пожежна небезпека

Про це "Апострофу" розповіла завідуюча відділом синоптичної метеорології Українського гідрометеорологічного інституту Віра Балабух.

Відео дня

"За даними Центральної геофізичної обсерваторії імені Срезневського, у Києві температура повітря вище норми майже на 9 градусів і це дуже велика аномалія. Вважається, що температура є аномальною, якщо вона перевищує на 1-2 градуси від норми, а у нас 9. Як правило, такі високі температури характерні для липня і серпня, на півдні і південному сході України, а для північних областей країни 32-33 градуси - це аномалія", - зазначає Балабух.

За її словами, зараз в Україні досить високі температури вночі - вище 20 градусів, тобто в країні спостерігаються "тропічні ночі".

Синоптик також розповіла, що на зростання температури впливають два фактори.

"Ми бачимо зміну атмосферної циркуляції, що і призводить до підвищення температури повітря. У цьому випадку у нас протягом досить тривалого періоду спостерігається антициклональна - безхмарна - погода. Плюс, приходить тепле повітря з південних широт. Ці два фактори і впливають на температуру повітря", - розповіла Балабух.

Нагадаємо, у середу, 19 червня, в Україні без опадів, місцями температура до +33°.