Ілюстрація REUTERS

На початку цього тижня Україну накрила 30-градусна спека й дощі, які приніс циклон Zorro. У деяких регіонах стихія виявилася руйнівною.

Як повідомив начальник відділу метеопрогнозів Укргідрометцентру Владислав Білик, "найближчим часом на заході буде прохолодно, а на півдні — спекотно, можливі опади", передають "Факти".

У четвер, 15 серпня, грозові дощі очікуються на заході України. У всіх регіонах можливі пориви вітру до 12 метрів за секунду. Вдень у західних областях стовпчики термометрів покажуть всього +20°, а на півдні повітря прогріється до +30°.

Відео дня

У п'ятницю, 16 серпня, очікуються грози в Житомирській, Хмельницькій, Вінницькій, Чернігівській та Київській областях. У всіх областях сильний вітер. На заході повітря вдень прогріється до +20°, на півдні та сході вдень очікується +30°.

Читайте такожПогода на завтра: в Україні місцями пройдуть дощі, на заході сильно похолодає (відеопрогноз)

У суботу, 17 серпня, грозові дощі пройдуть на сході. Можливі пориви вітру до 10 метрів за секунду. Вдень на півночі стовпчики термометрів показуватимуть близько +20°, а на півдні повітря прогріється до +30°.

У неділю, 18 серпня, у східних областях та місцями на півдні можливі грози, а також сильний вітер, швидкість якого сягатиме 10 метрів за секунду. Вдень на півночі повітря прогріється до +23°, а на півдні — до +27°.

У понеділок, 19 серпня, грозові дощі пройдуть на сході України. Вдень у північних та східних областях буде близько +26°, а у південних температура підніметься до +30°.

За словами народного синоптика Володимира Деркача, до кінця другої декади місяця в Україні буде спекотно.

"Після спеки, яка протримається недовго, температура повітря почне поступово знижуватися, — говорить народний синоптик. — А в останню декаду серпня буде безхмарна й тепла погода. У самому кінці літа стовпчик термометра знову почне падати. Перші дні вересня будуть дуже холодними, а потім потеплішає, але літньої спеки чекати не варто. Початок вересня буде дощовим".

Як повідомляла Погода УНІАН, у Києві зафіксували найспекотніший день 2019 року: 13 серпня стовпчик термометра вперше цього року піднявся до +35°.