Похолодання почнеться в другій половині серпня / УНІАН

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявила завідувачка відділом кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди Українського науково-дослідного метеорологічного інституту НАН України Вазіра Мартазінова.

Читайте такожПогода на вихідні: в Україні збережеться "африканська" спека, на заході очікуються грози (карта)

За її словами, температура буде "в районі 24 градусів". Також вона сказала, що не буде досягнуто місячної норми опадів.

Відео дня

"Ми очікуємо опади нижче норми, тобто це нижче 80% середніх багаторічних опадів", - підкреслила вона.

"На більшій території України в серпні ми очікуємо дефіцит опадів", - сказала Мартазінова.

За її словами, температура в серпні буде в межах середніх багаторічних значень.

Вона повідомила, що зниження температури "у серпні очікується з 7-8 числа, коли температура на заході України буде падати і буде знижуватися температура на всій території України".

Вона підкреслила, що потім температура знову підвищиться, але не до 35 градусів. За її словами, температура буде в межах 30 градусів вдень. "Починаючи з 13 числа йде зниження температури з західної території України... Але найбільше похолодання буде в кінці місяця — серпня", - сказала Мартазінова.

Вона додала, що "зараз цю спеку ми з вами повинні пережити і після 10 числа буде вже пониження температури. А далі вже починається осінь — з середини серпня, коли температурний режим не буде досягати таких високих температур".

За її словами, в серпні будуть незначні опади.

Мартазінова повідомила, що з 14 числа будуть опади спочатку на західній Україні, а з 24 серпня "займуть практично всю територію України". "І 27-28 серпня будуть дуже сильні опади, тобто перша половина серпня з незначними опадами, як вчора, а з другої половини, коли відбувається похолодання, слід очікувати великих опадів зливового характеру, але вже без гроз", - додала вона.