На цьому тижні в Україні дощитиме / Фото ua.depositphotos.com

Практично весь тиждень Україну будуть заливати дощі, які припиняться тільки у п'ятницю. Температура впаде на кілька градусів і складе +18°...+20°. На Львівщині у четвер буде найхолодніше - до +14°.

Про це свідчать дані Погода УНІАН.

Читайте такожДо України суне негода: рятувальники попереджають про град, грози та шквалі

Відео дня

У понеділок, 17 травня, дощі накриють центральні, східні, частина північних і південних областей, місцями очікуються грози. Температура протягом дня коливатиметься на рівні +18°...+28°.

Прогноз погоди в Україні на 17 травня / фото УНІАН

У вівторок дощі та зливи поширяться по всій Україні. У західних областях температура впаде до +16°, на решті території залишиться на рівні +21°.

Прогноз погоди в Україні на 18 травня / фото УНІАН

У середу дощі продовжаться, сухо буде тільки в Чернівцях і в Криму. Місцями по Україні температура впаде до +15°, в центрі похолодає до рівня +18°...+19°.

Прогноз погоди в Україні на 19 травня / фото УНІАН

У четвер дощі поширяться по всій Україні, крім Криму. Температура в західних областях впаде до +14°, в центрі залишиться на рівні +18°, найтепліше буде в Криму - до +25°.

Прогноз погоди в Україні на 20 травня / фото УНІАН

У п'ятницю дощі відступлять. Тільки на Івано-Франківщині та Херсонщині очікуються невеликі опади. По всій Україні визирне сонце.

Прогноз погоди в Україні на 21 травня / фото УНІАН

У суботу дощі практично повністю залищать країну. Холодно буде тільки в західних областях - до + 16°, на решті території температура продовжить повертатися в звичне русло і досягне +24°.

Прогноз погоди в Україні на 22 травня / фото УНІАН
Прогноз погоди в Україні на 23 травня / фото УНІАН

Народний прогноз на тиждень

17 травня - Пелагея Заступниця, День баклушників. Свята шанується, як покровителька невинних дівчат і всіх несправедливо скривджених. Якщо солов'ї заспівали, то весна буде родючою.

18 травня - Аріна Капустянка, Аріна Розсадниця. В цей день продовжували займатися розсадою. Головним було, посадити огірки та капусту.

19 травня - Йов Горошник. Відповідно, в цей день займалися бобовими. Люди говорили: «Приходь працювати на білі горохи».

20 травня - Купальниця. Селянський народ купав коней у річках. Крім цього, люди і самі омивалися холодною водою з водойм.

21 травня - Іван Довгий. Селяни в цей день сіяли пшеницю, примовляючи:«Заганяй кобилицю і паші землю під пшеницю».

22 травня - Микола Весняний. В році два дні, присвячених Миколі Угоднику: «Два Миколи у нас - один з травою, інший з зимою».

23 травня - Симон Посів. В цей день з величезною шаною ставилися до землі, шануючи її, як годувальницю всього народу. Більш стародавнє свято цієї дати називалося - день Матінки Сирої Землі.