У Карпатах у найближчі дні очікуються зливи з грозами / фото УНІАН (Янош Немеш)

В Карпатському регіоні України (Львівська, Івано-Франківська, Закарпатська та Чернівецька області) протягом 25-27 червня 2021 року очікуються зливи з грозами.

У зв'язку з цим у Держаній службі з надзвичайних ситуацій (ДСНС) попередили про загрозу сходження селевих потоків у Карпатах. Тож туристам, які вирушатимуть в гори у вихідні, слід бути дуже обережними.

"В місцях проходження сильних злив можливе формування значного схилового та мiсцевого стоку з пiдтопленням понижених мiсць, в гiрських районах iснує загроза сходу селевих потоків (І рiвень небезпеки - жовтий)", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Крім того, на річках Карпатського регіону чреез рясні опади у найближчі дні очікуються підйоми рівнів води на 0,3-1,3 м над рівнями без негативних наслідків.

Читайте такожВ Україні оголосили штормове попередження: в яких областях очікувати негоди (карта)

Погода в Україні на вихідні

Протягом останніх днів у Україні тримається аномальна спека. Денні максимуми у більшості областей сягають +31°...+36°.

У кількох регіонах України, зокрема у столиці Києві та Рівненьскій області, цього тижня були побиті температурні рекорди, які трималися по 75-80 років.

Втім, за прогнозами синоптиків, найближчими вихідними до України наблизиться атмосферний фронт, який трохи зменшить спеку та принесе дощі.