Віра Балабух повідомила, де скоро в Україні можливі заморозки / колаж УНІАН з фото pixabay.com та скріншоту

Складено прогноз погоди на кінець квітня, і згідно з ним частині України загрожують заморозки.

У деяких районах української держави, особливо на заході, вночі очікується мінусова температура, будуть "заморозки, сніжна крупа, мокрий сніг", попередила завідувач відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС та НАН України Віра Балабух під час інтерв'ю "24 Каналу".

Експерт додала, що для квітня така погода є типовою, а от нетипово - це майже літні температури, які зафіксували на початку місяця. Співбесідниця додала, що наприкінці квітня температура повітря знизиться, оскільки синоптичну ситуацію в нашій країні "диктуватимуть" арктичні повітряні маси.

Відео дня

"Вона стане суттєво нижчою за норму. А от мінімальна температура повітря, попри такий потужний затік холоду, залишиться майже в межах норми", - підкреслила кліматолог.

Варто зазначити, що, за відомостями Українського гідрометцентру, у квітня середня місячна температура в нашій державі становить від 7 до 11 градусів, а у гірських районах - 2-6 тепла.

У центрі уваги погода в Україні - сьогодні про це варто знати

На початку квітня на українській території була аномально висока температура повітря. Зокрема, в Києві було побито низку температурних рекордів.

Згодом в Україні серйозно похолодало. В Укргідрометцентрі прогнозували, що у ніч на 20 квітня у північних та західних регіонах, а також у Вінницькій області, будуть сильні заморозки - очікувалося від 0 до -3 градусів.

Вас також можуть зацікавити новини: