Аномальне тепло у Києві встановило вже 13 рекордів у квітні / фото УНІАН

11 квітня у Києві були зафіксовані два нові температурні рекорди. Це було встановлено за даними спостережень метеостанції Центральної геофізичної обсерваторії ім. Бориса Срезневського.

Так, мінімальна температура повітря не опустилася нижче за 14,7°С, що на 3,1°С вище за попередній рекордний показник для цього дня 1977 року.

Крім того, середньодобова температура повітря виявилася найвищою за час проведення спостережень для цього дня і склала 18,6°С, що перевищило попередній рекордний показник 2018 року на 1,3°С. "За багаторічними показниками така температура повітря відповідає 5 червня", - зауважили експерти.

Відео дня

У ЦГО також підкреслили, що від початку місяця кліматологи зафіксували вже 13 температурних рекордів.

Аномлаьне тепло у Києві

Як повідомляв УНІАН, ЦГО протягом останнього часу вже не раз повідомляла про нові температурні рекорди в столиці.

Так, зокрема 9 квітня у Києві були зафіксовані два температурні рекорди. Тоді максимальна температура повітря досягла 25,3°С, що на 1,5°С вище попереднього рекордного показника для цього дня 1972 року.

Крім того, середньодобова температура повітря виявилася найвищою за час проведення спостережень для цього дня і склала 19,0°С, що перевищило попередній рекордний показник 1972 року на 1,9°С.

Вас також можуть зацікавити новини: