У Львові вирувала негода / скріншот з відео

У Львові внаслідок ранкової негоди повалені майже 30 дерев, пошкоджені автомобілі та атракціони у парку.

Як повідомили у Департаменті житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради, станом на 09:00 у місті виявлено 27 повалених дерев – з них дев’ять по місту і 18 у парках.

Також поламано 15 гілок дерев, деякі з них впали на автомобілі.

Крім того, було тимчасове підтоплення перехрестя вулиць Ряшівська – Городоцька.

У парках рятувальники виявили 18 повалених дерев. Зокрема, у парках Івана Павла ІІ, Скнилівському і Стрийському повалено по три дерева. У парках Піскові озера, Високий замок, Личаківський і Левандівський повалено по два, у парку Левандівське озеро – одне дерево.

Дерево у Львові впало на атракціони у Парку культури / фото Варта-1

За інформацією очевидців, одне дерево впало на атракціони у Парку культури.

У мерії наголосили, що повалених дерев може бути значно більше. До того ж сьогодні у Львові синоптики і надалі прогнозують негоду – грози, град та шквали до 22 м/с.

У Львові внаслідок негоди повалені майже 30 дерев / фото Варта-1
Буревій у Львові наробив шкоди / фото Варта-1

Щодо області, то тут, за інформацією Департаменту з питань цивільного захисту Львівської ОДА, внаслідок буревію без світла залишилися жителі 191 населеного пункту.

Як повідомляв Погода УНІАН, сьогодні на заході України очікуються грози та шквали.

"17 серпня вдень у західних, Житомирській, Вінницькій областях грози, подекуди шквали 15-20 м/с", - йдеться у попередженні.

У Рівному та Рівненській області в найближчу годину зі збереженням до кінця доби очікуються шквали 25-28 м/с. Через це оголошено IІ рівень небезпечності, помаранчевий. Про це повідомляє Рівненський обласний центр з гідрометеорології. Така ж погода, за даними Укргідрометцентру, очікується й на Львівщині.