7 січня Україну охопить зимова негода / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com, Укргідрометцентр

На неділю, 7 січня, майже по всій Україні оголосили штормове попередження через погіршення погоди. Про це свідчить прогноз Українського гідрометцентру. Синоптики прогнозують хуртовини, посилення вітру й значні опади.

"7 січня у більшості західних, центральних та східних областей ожеледь, налипання мокрого снігу, хуртовина, пориви вітру 15-20 м/с, вдень у центральних та Донецькій областях значний дощ та мокрий сніг", - йдеться у попередженні.

Також на дорогах України, крім півдня, очікується ожеледиця. По всій країні, крім цих областей, оголошено І рівень небезпечності:

Відео дня
  • Закарпатська;
  • Одеська;
  • Миколаївська;
  • Херсонська;
  • Запорізька;
  • АР Крим.
В Україні оголошено штормове попередження / фото Укргідрометцентр

Погода в Україні 7 січня

За даними синоптиків, 7 січня в Україні буде хмарно. У південній частині вночі без опадів, а вдень дощитиме. температура вночі 2-7° тепла, вдень 5-10°, в Криму повітря прогріється до +16°. Вітер буде східний та південно-східний, 7-12 м/с.

У північних, Волинській та Рівненській областях місцями пройде невеликий сніг. Температура протягом доби -7°...-12°, в Чернігівській та Сумській областях місцями -15°...-20°.

На решті території очікуються складні погодні умови: дощ та мокрий сніг, ожеледь, налипання мокрого снігу, хуртовина (вдень у більшості центральних та Донецькій областях значні опади). Температура вночі та вдень від +1° до -4°.

Вітер очікується північно-східний, 7-12 м/с, в більшості західних, центральних та східних областей пориви сягатимуть 15-20 м/с.

На дорогах по всій країні, крім півдня, буде ожеледиця.

Вас також можуть зацікавити новини: