Погода в Україні на тиждень / фото УНІАН

У найближчий тиждень в Україні двічі зміниться погода. Спочатку очікується сильне потепління, яке супроводжуватиметься невеликими дощами на заході та півночі країни. У багатьох областях температура підійматиметься до нехарактерних для середини січня +8...+13 градусів, а в Криму - до +18°. Потім прийде похолодання. З четверга-п'ятниці температура почне знижуватися, а дощі зміняться на сніг та мокрий сніг. Про це повідомляє Погода УНІАН

Розпочнеться тиждень в Україні з похмурої погоди. У Тернопільській, деяких північних і центральних областях, а також на крайньому сході країни пройдуть дощі, а при зниженні температури - сніг. Практично по всій країні очікується плюсова температура або близько "нуля". Лише на Сумщині буде близько -1°.

Погода в Україні 16 січня / фото УНІАН

У вівторок, 17 січня, почнеться поступово підвищення температури. На сході ще буде +1°...+2°, а ось на решті території країни температура підвищиться до +3°...+5°, місцями в центрі буде до +6°, а на півдні стовпчики термометрів покажуть +8°...+9°, в Криму - до +13°. У більшості західних, місцями на півночі, в центрі і на півдні пройдуть невеликі дощі.

Відео дня
Погода в Україні 17 січня / фото УНІАН

У середу, 18 січня, в Україні стане ще тепліше. На заході і в центрі стовпчики термометрів покажуть +7°...+11°, на півночі очікується +6°...+8°, а на сході температура буде в межах +3°...+5°. Традиційно найтепліше буде в південних областях України. Там повітря прогріється до +9°...+12°, а в Криму - до +15°. На заході та півночі - покапають дощі.

Погода в Україні 18 січня / фото УНІАН

На Водохреща, 19 січня, із заходу в Україну почне надходити холодне повітря. В окремих областях температура вдень знизиться до +4°...+6°, а вночі - до 0°...+2°. 

На решті території України все ще буде аномальне тепло. Так, на півночі буде близько +8°, на сході очікується +4°...+7°, у центральних областях очікується +8°...+12°, на півдні +9°...+13°, а в Криму повітря прогріється до +18°.

Погода в Україні 19 січня / фото УНІАН

Перед вихідними, 20 січня, на заході України похолоднішає до +2°...+6° і пройде мокрий сніг. На півночі України очікуються дощі і температура +6°...+9°. У центральних областях очікується від +6° до +10°, на сході похолодає до +3°...+4°. На півдні ще буде тепло до +9°...+12°, а в Криму - до +16°.

Погода в Україні 20 січня / фото УНІАН

На вихідних, 21 і 22 січня, продовжиться поступове зниження температури. До конця тижня в Україну повернуться нічні морози до -1°...-5°, а вдень у більшості областей буде від -1° до +1°. Лише на півдні країни ще буде +3°...+7°, а в Криму близько +13°.

Погода в Україні 21 січня / фото УНІАН
Погода в Україні 22 січня / фото УНІАН

Вас також можуть зацікавити новини: