В Україні неа 2 квітня оголошено штормове попередження / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com, Укргідрометцентр

На вівторок, 2 квітня, майже по всій Україні оголосили штормове попередження. Про це повідомляє Український гідрометцентр.

"Вдень 2 квітня  в Україні, крім сходу, пориви вітру 15-20 м/с", - попереджають синоптики.

Також, за їх даними, на високогір'ї Карпат швидкість поривів вітру сягатиме 25-30 м/с. Через це І рiвень небезпечності оголошено по всій країні, за винятком Харківської, Луганської та Донецької областей.

Відео дня
Негода омине три області н сході України / фото Укргідрометцентр

Погода 2 квітня - прогноз по Україні

У вівторок, 2 квітня, в Україні очікується мінлива хмарність.

Вдень в західних областях пройдуть помірні, а в більшості північних областей невеликі короткочасні дощі, окремі грози. На решті території очікується погода без опадів.

Вітер буде переважно південний, 7-12 м/с. Вдень по всій Україні, крім сходу, пориви вітру посиляться до 15-20 м/с, а на високогір'ї Карпат  - до 25-30 м/с.

Температура вдень становитиме +20°...+25°, в Криму повітря прогріється аж до +28°, а на Закарпатті, Прикарпатті та узбережжі морів похолоднішає до +13°...+18°.

Пил із Сахари в Україні - коли повітря стане чистіше

За даними Укргідрометцентру, найближчими днями, у зв'язку з переміщенням атмосферного фронту з короткочасними дощами із заходу на схід країни, повітряна маса з сахарським пилом зміститься східніше за межі України - повітря стане чистим.

Вас також можуть зацікавити новини: