У Києві встановлено два нових температурних рекорди / фото УНІАН

У Києві 7 лютого зафіксували одразу два температурні рекорди. Про це повідомляє Центральна геофізична обсерваторія імені Бориса Срезневського.

Так, за даними синоптиків, максимальна температура повітря досягла 9,7°С, що на 0,5°С вище попереднього рекордного показника для цього дня 2004 року.

Також середньодобова температура повітря виявилась найвищою за час проведення спостережень для цього дня і склала 6,9°С, що перевищило попередній рекордний показник того ж 2004 року на 0,4°С, а кліматичну норму - на 10,5°С.

Відео дня

"За багаторічними показниками така температура повітря відповідає 1 квітню", - повідомили синоптики.

Температурні рекорди у Києві - останні дані

4 лютого тепло у Києві також встановило новий рекорд. Зокрема, у столиці зафіксували рекорд найтеплішої мінімальної температури повітря. 

Так, за даними спостережень метеостанції Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського 4 лютого мінімальна температура повітря у Києві перевищила на 2,1°С рекордне значення 1936 року і склала +4,6°С.

Січень 2024 виявився найтеплішим у світі

Січень 2024 року на планеті виявився аномально теплим - найтеплішим за весь час спостережень. Ми також пережили 12-місячний період, коли температура більш ніж на 1,5 градуса перевищувала доіндустріальний базисний період.

Вчені прогнозують, що 2024 рік з ймовірністю 99% потрапить до п'ятірки найтепліших років.

Вас також можуть зацікавити новини: