Готуйтесь до дощів: синоптик зробила невтішний прогноз до кінця тижня / фото Pixabay

До кінця тижня в Україні погода буде мінливою, в багатьох регіонах дощитиме. Про це у Facebook попередила синоптик Наталка Діденко. В четвер, 8 червня, дощі прогнозують майже по всій території, крім східних та південних регіонів. 

"8-го червня короткочасні дощі, місцями з грозами, пройдуть в західних областях, північних, на Вінниччині, Черкащині та Харківщині (скоріше в другій половині дня). На заході місцями ймовірні зливи та шквалисте посилення вітру. На решті території України опадів не передбачається. … У Києві 8-го червня місцями короткочасний дощ, гроза", – повідомляє Діденко. 

Вітер передбачається з північного сходу, помірний, при грозах поривчастий. А температура повітря розділиться.

Відео дня

"На заході та півночі очікується свіжа погода, +19...+24 градуси, на решті території +24...+27 градусів, на Херсонщині. Миколаївщині, Одещині та в Криму +25...+28 градусів. Трохи посвіжіє у столиці, впродовж дня температура повітря завтра становитиме +21...+23 градуси", – додає синоптик.

Готуйтесь до дощів: синоптик зробила невтішний прогноз до кінця тижня / зображення Наталка Діденко

За словами Діденко, в п’ятницю та суботу температура повітря відновиться до теперішніх меж, але під кінець тижня знову похолоднішає.

"11-12 червня - тимчасово похолоднішає, побільшає дощів. Погода - різноманітна, складнувата, бо мінятиметься атмосферний тиск, температура повітря, вологість", – коментує синоптик.

Погода в червні 2023 в Україні 

Синоптики спрогнозували, що червень в Україні розпочнеться з дощів та похолодання, які принесе атмосферний фронт.

Водночас  прогноз Українського гідрометцентру показав, що червень буде спекотнішим, ніж зазвичай.

Вас також можуть зацікавити новини: