У вівторок місцями очікуються снігопади / Фото ua.depositphotos.com

Цього тижня в Україні очікується прохолодна погода, у вівторок у західних регіонах можливі снігопади. У середу почнуться дощі і йтимуть до суботи. Середня температура цього тижня становитиме +10°...+12°.

Про це свідчать дані Погода УНІАН.

Читайте також"Повітря прогріється до +20°, але потім знову похолодає": синоптик здивував українців прогнозом на квітень

Відео дня

Так, у понеділок, 5 квітня, практично по всій країні вигляне сонце. Хмарна погода очікується, переважно, на сході. Невеликий дощ очікується в Криму. Температура вдень протримається на рівні +9°...+12°.

Прогноз погоди в Україні на 5 квітня / фото УНІАН

У вівторок у західних областях похолодає до +2° і піде сніг. У Луцьку та на Івано-Франківщині очікуються дощі. У центрі ж, навпаки, температура підвищиться до +14°, очікується хмарна з проясненнями погода.

Прогноз погоди в Україні на 6 квітня / фото УНІАН

У середу похолодання і опади поширяться практично на всю країну, сухо буде тільки на Херсонщині і в Криму. Температура в центрі впаде до +2°, на півдні - підвищиться до +15°.

Прогноз погоди в Україні на 7 квітня / фото УНІАН

У четвер дощі продовжаться, сухо буде тільки на сході і у декількох південних областях. Температура трохи підніметься, але в цілому залишиться на рівні +10°.

Прогноз погоди в Україні на 8 квітня / фото УНІАН

У п'ятницю, як і раніше, дощитиме. Але дощі нарешті залишать західні області. Незважаючи на опади, по всій території очікується мінлива хмарність. 

Прогноз погоди в Україні на 9 квітня / фото УНІАН

На вихідних опади відступлять. Тільки у Львові та Івано-Франківську в неділю очікуються невеликі дощі. Температура у суботу та неділю залишиться на рівні +9°...+13°.

Прогноз погоди в Україні на 10 квітня / фото УНІАН
Прогноз погоди в Україні на 11 Квітня / фото УНІАН

Народний прогноз на тиждень

5 квітня - день Никона і Федула-Вітрогона. Никон - руйнівник сніжного покриву, а Федул - покровитель вітру. Прийшов Федул - теплий вітер дмухнув.

У народному календарі 6 квітня називали днем Захарія Постника. Сьогоднішній день покаже, якою буде весна. На Захарія ніч тепла - весна дружна.

7 квітня - Благовіщення Пресвятої Богородиці. Благовіщення без ластівок-холодна зима. Небо на Благовіщення безхмарне, сонце ясне - буде літо грозовим.

8 квітня - день Гавриїла Благовіста. Якою буде погода 8 квітня, такою вона буде і 8 жовтня.

9 квітня - день Мотрони-настівниці. До цього дня майже весь сніг вже сходив, прилітали Птахи.

10 квітня - день Іларіона-вивірни голоблі. З цього дня за старих часів припинявся санний шлях. Якщо в цей день птахи в'ють гнізда на сонячній стороні - до холодного літа.

11 Квітня - Марка мученика. На свято Марка дощ йде - то і на камені овес зійде.

Вас також можуть зацікавити інші новини погоди: