На Водохреще в Україні ще буде тепло / фото ua.depositphotos.com

На Водохреще в Україні ще буде тепла погода, але у низці областей температура все ж впаде. Про це каже відомий синоптик Наталка Діденко.

За її даними, 6 січня стовпчики термометрів вдень показуватимуть +1...+5 градусів, на півдні та на Закарпатті повітря прогріється до +6...+11 градусів.

"Проте прийдешнє похолодання вже торкнеться крайньої півночі, там очікується завтра вдень 0...-4 градуси морозу", - каже Наталка Діденко.

Відео дня

За її прогнозом, дощ та мокрий сніг 6 січня пройдуть у західних та північних областях, а на решті території України буде без істотних опадів.

"У Києві Водохреще буде вологим, із мокрим снігом, вдень близько нуля", - повідомила синоптик.

Водохреще в Україні 2024

Як повідомляв УНІАН, в Україні церкви перейшли на святкування за новим календарем, де Різдво святкують 25 грудня. Через це у 2024 році Водохреще святкують 6 січня. 

В той же час Українська православна церква (Московського патріархату) святкує за старим стилем: Різдво 7 січня, а Водохреще 19 січня.

Нагадаємо, киян просять відмовитись від купань у водоймах на Водохреще цього року. В умовах війни, проведення будь-яких масових заходів та зібрань, зокрема релігійних, може бути використано Росією або радикальними угрупуваннями для провокацій стосовно вірян та пересічних громадян, задля дестабілізації соціальної та релігійної ситуації у Києві.

Вас також можуть зацікавити новини: