На цьому тижні в Україні подекуди дощитиме / фото NoName_13 / Pixabay

На цьому тижні весна покаже свій примхливий характер, адже на Правобережжя України будуть впливати атмосферні фронти, відповідно тут подекуди можуть бути дощі та мокрий сніг. Але температурні показники дещо будуть підвищуватися, а морозні ночі поступово зникатимуть. Про це повідомляє Український гідрометцентр.

За даними синоптиків, на цьому тижні зі сходу на Україну впливатиме поле високого тиску, яке забезпечить на Лівобережжі переважно погоду без опадів. Водночас з південного заходу на нашу країну впливатимуть атмосферні фронти у полі зниженого тиску. Тому сьогодні вдень на Провобережжі та Херсонщині очікується дощ, подекуди з мокрим снігом. На решті території без опадів. Температура вдень становитиме 2-7° тепла, в Криму та на Закарпатті 9-14°.

У найближчі дві доби у південній частині пройдуть невеликі дощі. Вночі 13 березня у центральних та західних областях очікується невеликий мокрий сніг з дощем. На решті території без опадів. Температура вночі від 3° тепла до 3° морозу, на півдні 1-6° тепла (в середу на сході та північному сході країни 2-6° морозу), вдень 2-8° тепла, 14 березня на Закарпатті, Одещині та в Криму 9-15°.

Відео дня

Вітер в Україні переважно південно-східний, 7-12 м/с, сьогодні у більшості західних областей пориви 15-20 м/с.

Штормове попередження в Україні

На сьогодні, 12 березня, на заході України оголошено штормове попередження. За даними синоптиків, тут повсюдно, окрім Закарпаття, очікуються пориви вітру 15-20 м/с.

Вас також можуть зацікавити новини: