Церква храму Кечули виступила з води / фото twitter.com/projectourworld

В Мексиці через сильну спеку з пересохлого водосховища повністю виступила затоплена церква колоніальної епохи. Про це повідомляє Еuronews.

Домініканський храм Кечула був побудований в 16-му столітті на території нинішнього штату Чіапас на півдні Мексики. Споруда була затоплена в середині 1960-х, коли на річці Гріхалва була побудована гребля. 

Зазвичай над поверхнею водосховища була видна тільки арка другого ярусу церкви. Підібратися до залишків храму можна було тільки на човні, що і було популярною розвагою у туристів.

Храм у звичайний час / фото reddit.com/r/Breath_of_the_Wild

Однак високі температури і відсутність дощу, які за останній тиждень забрали вісім життів по всій Мексиці, призвели до радикального падіння рівня води у водосховищі. В результаті старовинна церква повністю проступила з води, опинившись в результаті на невеликому півострові. Тепер до церкви можна дістатися на автомобілі або мотоциклі.

Поява стародавньої церкви спричинила новий бум інтересу з боку туристів. Однак для місцевих жителів це диво стало скоріше наочним показником великої біди. Численні рибалки, які жили за рахунок ресурсів водосховища, залишилися без заробітку. Ця ж посуха, яка осушила водосховище, завдає шкоди і місцевим фермерам.

Зараз температура повітря в деяких регіонах Мексики перевищує 40°C, що викликає проблеми з водою. Високий попит на електроенергію, викликаний використанням кондиціонерів, призвів до аварійних відключень електроенергії. Підтверджено 8 летальних випадків через спеку.

Погода в Україні - останні новини

В Україну приходить справжня літня спека. Найближчими днями температура повітря в багатьох областях досягне позначки в + 30°, місцями повітря прогріється до +33°. Разом з тим, на заході країни очікується похолодання, яке до кінця тижня пошириться і на інші частини нашої країни.

А напередодні в Києві через рясну зливу на вулиці Борщагівській утворилося "озеро" серед дороги. Як повідомляє кореспондент УНІАН, вулицею не могли проїхати авто, утворився величезний затор. "Велику воду" не зміг подолати навіть швидкісний трамвай, який ходить зі станції Старовокзальна (маршрути №1 та №3 у бік Борщагівки).

Вас також можуть зацікавити новини: