Таїланд страждає від повеней / фото REUTERS

У Таїланді після тропічного шторму почалися повені. Влада побоюється, що мусонні дощі можуть погіршити і без того складну ситуацію.

Про це повідомляє The Washington Post

Як повідомляється, від повеней вже постраждали приблизно третина територій Таїланду.

Минулими вихідними тропічний шторм прокотився північною частиною країни, викликавши повені, в результаті яких постраждали майже 59 тисяч сімей.

Читайте такожПіщана буря викликала паніку й анархію в Бразилії - ЗМІ (відео)

Влада повідомила, що 12 провінцій вздовж річки Чао Прайя, включаючи Бангкок і стару столицю Аюттхая, повинні бути готові до нового повені, оскільки рівень води підніметься на 30 сантиметрів до 1 метра протягом наступних кількох днів.

Відзначимо, що в Таїланді тропічний клімат, і в сезон дощів з липня по жовтень часто відбуваються повені, що завдають шкоди в мільйони доларів.

Третина території Таїланду вже постраждали від повеней / фото REUTERS
Влада Таїланду побоюється нових руйнувань через мусонні дощі / фото REUTERS

Нагадаємо, раніше на Іспанію обрушилися проливні дощі, які спричинили масштабну повінь у південних та західних регіонах.

Через дощі були затоплені ділянки безлічі доріг, в результаті чого виявилися заблоковані десятки автомобілів і порушено залізничне сполучення. А вулиці міст буквально перетворилися на річки, потоки яких десятками несли припарковані автомобілі.

Вас також можуть зацікавити інші новини погоди: