На заході Україні очікуються хуртовини / фото УНІАН

Найближчим часом у деяких західних областях значно погіршиться погода. Очікуються хуртовини, налипання мокрого снігу та ожеледиця на дорогах.

Про це повідомляє Укргідрометцентр.

"3 грудня вночі та вранці у Закарпатській, Львівській, Івано-Франківській областях значний сніг, налипання мокрого снігу, хуртовини, на дорогах ожеледиця (І рівень небезпечності, жовтий)", - йдеться у попередженні.

Як повідомляється, у Карпатах також очікується сильний сніг. Через негоду у горах оголошено ІІ рівень небезпечності, помаранчевий.

Читайте такожВід +1° до +13°: перед вихідними Україну розділять температурні контрасти (карта)

I рівень - погодні умови потенційно небезпечні для населення, інфраструктури та навколишнього природного середовища. Рекомендується зберігати підвищену уважність та обережність, слідкувати за повідомленнями про можливе подальше ускладнення погодних умов.

ІІ рівень - погодні умови небезпечні, несуть  реальну загрозу для населення, інфраструктури та навколишнього природного середовища. Рекомендується проявляти максимальну обережність при перебуванні у зоні дії погодних явищ.

Як повідомляв Погода УНІАН, у Закарпатській області протягом найближчих трьох діб очікують погіршення погодних умов. Зокрема, сильні дощі, снігопади, пориви вітру і зниження температури до 17 градусів морозу в гірській частині регіону.

Вас також можуть зацікавити інші новини погоди: