В Україні сьогодні очікуються грози, град та шквали / фото ua.depositphotos.com

Сьогодні в Україні очікуються грози, вдень місцями град та шквали 15-20 м/с.

Про це з посиланням на дані Укргідрометцентру повідомляє прес-служба ДСНС України.

"19 липня у Карпатах значні дощі; у західних, вдень і в північних, Вінницькій, Черкаській та Кіровоградській областях грози, місцями град та шквали 15-20 м/с", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Через негоду в Україні оголошено І рівень небезпечності, жовтий.

Читайте такожСьогодні в Україну налетять дощі й довгоочікуване похолодання (карта)

Ураган у Харкові

Нагадаємо, напередодні потужна злива з ураганом пронеслася Харковом. Рясний дощ пішов раптово і тривав близько 15 хвилин, але встиг наробити біди.

За словами городян, в одному зі спальних районів сильний вітер повалив кілька дерев. У дворі однієї з багатоповерхівок постраждала припаркована машина. На неї впав навіс, який вітром відірвало від вікна. Також у деяких районах пройшов град.

Як повідомляв Погода УНІАН, метеорологи застерігають, що екстремальні погодні явища у помірних широтах частішатимуть через зміни клімату.

"Екстремальні дощі будуть випадати тим частіше, чим тепліше буде ставати планета", - говорить Андреас Фінк з Інституту метеорології і досліджень в Карлсруе.

Однією з причин експерти називають те, що внаслідок глобального потепління змінюється також і атмосфера. У тому, що викликані людською діяльністю зміни клімату нагрівають нашу атмосферу, експерти не сумніваються.