Найближчими днями погода в Україні зміниться / фото УНІАН

Цього тижня в Україні очікується похолодання. Температура знизиться по всій країні, максимально - на заході. Особливо прохолодними у західних областях стануть ночі - місцями температура опускатиметься до +9°...+12°. Протягом усього тижня в Україні періодично йтимуть дощі. Однак до вихідних погода стабілізується, дощі припиняться, а стовпчики термометрів знову поповзуть вгору.

Про це свідчать дані Погода УНІАН.

Тиждень в Україні розпочнеться зі спекотної та сонячної погоди. 13 червня у більшості областей стовпчики термометрів піднімуться до +27°...+30°, а на півдні та сході буде спека до +33°.

Відео дня
Погода в Україні 13 червня / фото УНІАН

У вівторок, 14 червня, погода в Україні різко зміниться. У західних областях денна температура знизиться до +18°...+22°, на півночі - до +24°. Вночі на заході буде +11°...+15°. На решті території все ще буде спека до +32°, проте місцями на півночі, в центрі та на півдні країни пройдуть дощі з грозами.

Погода в Україні 14 червня / фото УНІАН

У середу, 15 червня, в Україні стане ще прохолодніше. Вночі на заході країни температура знижуватиметься до +9°...+12°, вдень буде не вище +19°...+22°. Трохи тепліше буде на півночі, +21°...+24°. У центральних областях очікується +21°...+26°. На сході погримлять грози, а стовпчики термометрів покажуть +24°...+27°.

На півдні грози очікуються лише в Криму, де буде близько +23°, на решті території повітря прогріється до +27°...+29°.

Погода в Україні 15 червня / фото УНІАН

У середині тижня, 16 червня, температура в Україні знову почне підвищуватися. Так, на заході та півночі вдень очікується від +22° до +24°, правда, ночі все ще будуть холодними, +9°...+12°. На решті території країни буде +24°...+27°.  Невеликі дощі можуть покапати лише на крайньому північному заході України.

Погода в Україні 16 червня / фото УНІАН

Перед вихідними, 17 червня, опади знову повернуться на територію України. Дощі, місцями - сильні, накриють всі західні області країни, не даючи температурі підійматися вдень вище +18°...+22°. Ночі як і раніше будуть прохолодними, +10°...+13°. 

На решті території країни в п'ятницю буде сухо, до +24°...+29°.

Погода в Україні 17 червня / фото УНІАН

На вихідних погода в Україні почне стабілізуватися. У суботу дощі ще покапають місцями на заході, а також у Чернігівській області. А в неділю опади повністю покинуть територію нашої країни. Ночі на заході України стануть теплішими, до +13°...+16°. Вдень температура по всій країні буде в межах +26°...+30°.

Погода в Україні 18 червня / фото УНІАН
Погода в Україні 19 червня / фото УНІАН

Народний прогноз на тиждень

13 червня - Веремія. Ніч тепла - чекай хорошого врожаю овочів. Вранці 13 червня туман - до грибного літа. Дощ іде 13 червня - урожай, за прикметами, буде небагатим.

14 червня - Устина і Харитона. Якщо піде дощ, то дощитиме до кінця місяця.

15 червня - Никифора. Вітер 15 червня дме із заходу - найближчим часом буде похолодання.

16 червня - Луки. Якщо вітер дме з півдня - ярим хороше зростання, з північного заходу - до негоди, мокрого літа, зі сходу - на хвороби. Дощ весь день - буде багато грибів.

17 червня - Митрофана. Якщо вітер дме з півночі - буде погана погода.

18 червня - Дорофея. Починаються найкоротші, горобині ночі. На сході сонця спостерігали за вітрами: якщо погода тепла і ясна - зерно буде великим.

19 червня - День Іларіона. Дме північний вітер - влітку буде багато опадів.

Вас також можуть зацікавити новини: