Синоптик обіцяє різке потепління найближчими днями / фото Pixabay

В Україні, за попередніми прогнозами, з понеділка, 29-го січня очікується припинення опадів та сонячні прояснення, а далі очікується різке потепління. Про це повідомила у Facebook синоптик Наталя Діденко.

"31 січня - 1 лютого прискаче в Україну різке потепління, хоча й з опадами, проте до +3...+8 градусів, а на півдні та на південному заході до +8...+12 градусів", - написала вона, застерігши однак, що подальші коливання температури повітря у бік похолодання ще будуть.

Щодо найближчих вихідник, то, за прогнозом Діденко, 27-28 січня переважатиме хмарна погода, з періодичними невеликими опадами у вигляді дощу та мокрого снігу, завтра в західних областях - до помірних.

Відео дня

"Температура повітря млява, толерантна до екстрем, але дуже благодатна для синоптиків - пиши собі "близько нуля" і вночі , і вдень. І не сильно помилишся", - зауважила синоптик.

Саме така температура – близько нуля – буде в суботу та неділю, вночі місцями до -3...-6 градусів.

У Києві 27-28 січня також буде близько нуля, хмарно, вогко, але без серйозних опадів.

Також синоптик попередила про "стрибки" атмосферного тиску, на що слід звернути увагу метеозалежним людям.

Прогноз погоди на лютий

Раніше синоптик Гідрометцентру Наталія Птуха розповіла, що лютий почнеться з невеликих заморозків, а вже в другій половині місяця в Україні настане потепління.

За її словами, в лютому, як і в січні, буде спостерігатися перевищення середньої місячної температури повітря на 1-1,5 градуса.

Вас також можуть зацікавити новини: