Ілюстрація / REUTERS

 Євросоюз отримав лист із 140 прізвищами людей, які причетні до організації та проведення виборів президента Росії в незаконно анексованому РФ Криму.

Читайте такожУкраїна просить країни ЄС ввести санкції проти 140 причетних до "виборів Путіна" у Криму осіб

Як передає власний кореспондент УНІАН, про це сьогодні в Брюсселі повідомила речник ЄС Майа Косьянчич.

Відео дня

«Я можу підтвердити, що наші служби отримали лист від Міністерства закордонних справ України з іменами тих, хто був причетний до організації та проведення російських президентських виборів в незаконно анексованому Криму та Севастополі. У цьому контексті я хочу нагадати, що ЄС не визнає незаконнуанексію Криму та Севастополя, і тому не визнає проведення виборів на Кримському півострові», - заявила вона.

Косьянчич нагадала про вже чинні санкції, які були застосовані у зв’язку з незаконною анексією Криму. «Будь-які рішення внести зміни у поточні заходи, додавши ще людей у список, буде ухвалювати Рада одноголосно», - додала речник ЄС.

Як повідомляв УНІАН, 18 березня, у день річниці незаконної анексії Криму, «голосування» на виборах президента РФ проходило, в тому числі, і на території тимчасово окупованого українського півострова.

Президент Петро Порошенко заявив, що «вибори» президента РФ в окупованому Криму стали черговим брутальним порушенням Росією міжнародного права, і закликав міжнародних партнерів посилити санкційний тиск на Кремль.

19 березня речник МЗС України Мар'яна Беца повідомила, що список із 140 осіб, причетних до організації і проведення незаконних виборів у Криму, вже передано главам МЗС країн - членів Євросоюзу.