22 березня 2018 року Верховна Рада України розглядала подання генпрокурора Юрія Луценка про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт позафракційного народного депутата Надії Савченко, яку звинувачують у підготовці терактів у Києві та плануванні державного перевороту.

Усі три подання нардепи підтримали: 291 – за зняття недоторканності, 277 – за затримання, 268 – за арешт.

Читайте також"За війну на Донбасі": ватажок "ДНР" просив Савченко віддати йому Турчинова

Відео дня

Під час свого виступу в Раді генпрокурор Луценко показав відеоматеріали, на яких Савченко у розмові з керівником "Офіцерського корпусу" Володимиром Рубаном пропонує здійснити державний переворот у країні з метою усунення чинної влади. При цьому нібито планувалося здійснити теракт в Раді під час виступу президента України Петра Порошенка - єдиний день року, коли "під куполом" збираються усі представники влади. Водночас пропонувалося добивати у власних помешканнях тих політиків, кому вдасться втекти з Ради.

Примітно, що під час виступу Луценка сама Савченко стояла напроти нього біля трибуни, ніби гіпнотизуючи.

Пізніше сама Савченко під час свого виступу заявила, що від теракту в парламенті її зупинило те, що там також є співробітники апарату ВР, технічні працівники, гості та журналісти. Також вона стверджувала, що на відео, яке продемонстрував у сесійній залі Луценко, містяться нібито її спеціальні розмови на камеру.

При цьому вона заявила, що не збирається віддавати зірку Героя України.

Після голосування в Раді за її арешт, Савченко здала свою картку для голосування та пішла з сесійної зали парламенту. Після цього їй офіційно вручили підозру в інкримінованих злочинах, повідомили про затримання та запросили пройти до управління СБУ.