Петро Порошенко і Ангела Меркель зустрілися в Берліні / фото УНІАН

Канцлер Німеччини Ангела Меркель не виключила проведення тристоронньої зустрічі лідерів Німеччини, Франції та України в Аахені у травні.

Читайте такожМеркель висловила жаль через відсутність сталого миру на Донбасі

Про це канцлер ФРН сказала у Берліні на спільній прес-конференції з президентом України Петром Порошенком, що транслювалася на телеканалі «Прямий».

Відео дня

Меркель зауважила, що у травні у місті Аахен відбудеться церемонія нагородження лауреатів міжнародної премії імені Карла Великого, однак російський президент Володимир Путін не буде присутнім на заході.

Разом з тим церемонію відвідають президенти Франції Еммануель Макрон та України Петро Порошенко. Також Меркель підтвердила свою участь у заході.

У зв'язку з цим вона обговорила з українським лідером проведення можливої тристоронньої зустрічі лідерів ФРН, Франції та України.

"Український президент буде в Аахені. Можливо, там буде зустріч. Ми про це говорили", - сказала Меркель.

"Але це, звичайно, не буде "нормандський формат" через те, що "нормандський формат" стосується чотирьох, а російського президента не буде в Аахені, але ми обміняємося втрьох думками стосовно подальших кроків, які будуть зроблені, але це не можна назвати "нормандським форматом"", - сказала Меркель.