За словами Саркісяна, він покинув Україну в лютому 2014 року / фото з відкритих джерел

Армен Саркісян, підозрюваний у скоєнні злочинів під час Революції гідності, заявив, що перебуває в Росії і не був затриманий у Франції.

"Я, звичайно, не сумніваюся в професіоналізмі українських правоохоронних структур, але повинен сказати, що інформація про моє затримання у Франції неправдива. Я вже давно не був у Франції, і мене там не затримували", - заявив Саркісян, як повідомляє LB.ua.

"Очевидно, мене з кимось переплутали", - припустив він, коментуючи заяву ГПУ.

Відео дня

Відповідаючи на уточнювальні запитання, Саркісян визнав, що перебуває на території Росії. "Я хотів би потрапити в Європу, але я туди не їжджу", - сказав він. Він також визнав, що має на додачу до українського ще й вірменський паспорт, який, за його словами, отримав у відповідь на звернення до відповідних органів. За словами Саркісяна, він покинув Україну в лютому 2014 року. Разом із тим відповісти на питання про те, чи приїжджав він відтоді на територію України, в тому числі не підконтрольну, відмовився, пославшись на "конфіденційну інформацію".

Читайте такожГПУ обіцяє "дуже швидко" підготувати документи для екстрадиції керівника антимайданівських "тітушок"

Коментуючи звинувачення, заочно висунені йому українськими правоохоронцями, Саркісян зазначив, що "вони ще, мабуть, не розібралися і час усе розставить на свої місця". Він стверджує, що дотепер спроб юридично вирішити свої питання не робив: "Раніше не було потреби, а от зараз - так, буду займатися. ...Просто я не бачив себе якийсь час в Україні. Я - патріот Донбасу, але зараз живу в Росії. У Європу я наїздився свого часу, Росія мені більше подобається. ...Я вважаю, що Росія і Україна - один народ, звичайно, є деякі розбіжності, але я сподіваюся, в майбутньому їх усунуть".

За даними українських правоохоронців, 12 квітня 2018 року Саркісяна затримали у Франції.