Ангела Меркель \ REUTERS

Канцлер Німеччини Ангела Меркель висловила глибоку стурбованість ситуацією на сході України, заявивши, що в зоні конфлікту на Донбасі не дотримується перемир'я і продовжують гинути люди.

Читайте такожМеркель подзвонила Путіну: говорили і про Україну

Про це вона заявила в італійському місті Ассізі на церемонії вручення премії "Лампада світу святого Франциска" за її зусилля з досягнення миру між різними народами, повідомляє радіо Свобода.

Відео дня

Меркель наголосила, що порушення режиму припинення вогню відбуваються щоночі.

За словами канцлера, в рамках так званого "Нормандського формату" Німеччина намагається домогтися виконання Мінських угод про врегулювання в Україні, але поки що це не вдається.

Як повідомляв УНІАН, 11 травня Меркель і президент РФ Володимир Путін обговорили телефоном створення миротворчої місії на Донбасі.

10 травня в німецькому Аахені відбулися переговори президента України Петра Порошенка з канцлером Німеччини Меркель і президентом Франції Еммануелем Макроном. За словами Порошенка, Меркель і Макрон підтримують розробку «дорожньої карти» виконання Мінських угод, яка буде включати залучення миротворчої місії ООН для забезпечення безпекового компонента угод.