Володимир Путін / REUTERS

Заява Володимира Путіна про наслідки для України у разі військового наступу на окуповані території Донбасу є новим меседжем російського президента.

Про це на чаті в "Главреді" заявив голова наглядової ради Фонду "Майдан закордонних справ", експерт з питань Криму, головний редактор сайту BlackSeaNews Андрій Клименко.

Він наголосив, що Захар Прилєпін під час "прямої лінії" неспроста поставив Путіну запитання про Україну.

Відео дня

Читайте такожЕксперт пояснив, що стоїть за новими погрозами Путіна щодо Донбасу

"Ми розуміємо, що пан Прилепін і пан Путін розіграли багатоходову комбінацію. Прилєпін поставив запитання про те, що буде, оскільки у них там є відчуття, що українська армія скористається Чемпіонатом світу з футболу і почне активні наступальні дії. А Путін зазначив, що, якщо це станеться, це буде мати важкі наслідки для української державності. Це — нове", - зазначив експерт.

За словами Клименка, Путін не приховує, що бачить Україну в складі Росії або сателітом своєї країни, і повністю відкидає варіант її повної незалежності.

"Путін знову наполягав, що в українців та росіян спільне минуле, говорив, що він упевнений в тому, що, незважаючи на жодні трагедії сьогоднішнього дня — спільне майбутнє. У цьому випадку ця фраза перекладається, що "Україна рано чи пізно буде або сателітом РФ, або ввійде до РФ", - підсумував він.

Нагадаємо, під час "прямої лінії" президент РФ Володимир Путін пообіцяв "тяжкі наслідки для української державності в цілому" у разі спроби звільнити Донбас.