REUTERS

Верховний представник Європейського Союзу з питань зовнішньої політики та політики безпеки Федеріка Могеріні 16 грудня відвідає Київ.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні у Брюсселі повідомила речник Могеріні Майя Косьянчич. 

„В другій половині вівторка Могеріні поїде до Києва, де вона зустрінеться з президентом, представниками уряду, парламенту та громадянського суспільства”, - сказала вона. 

Відео дня

За словами речниці, в ході візиту йтиметься про те, що саме „ЄС може зробити, щоб допомогти у вирішенні поточної кризи”, а також будуть обговорюватися необхідні реформи.

Читайте такожМогеріні заявляє про три елементи дій, які можуть призвести до позитивного розвитку подій довкола України

Говорячи про можливий візит Могеріні до Москви, Косьянчич зазначила, що станом на сьогодні вона не може підтвердити дати. При цьому речниця нагадала, що верховний представник ЄС зустрічалася з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим в рамках міністерської зустрічі ОБСЄ. „Ми чітко сказали, що ми очікуємо від Росії”, - підкреслила вона.

Говорячи про позицію Єврокомісії щодо рішення української влади призупинити фінансування окупованих терористами районів Донбасу, Косьянчич наголосила, що „важливо знайти вирішення кризи”. „Має бути продовжено виконання Мінських домовленостей з повною повагою до прав людини. ЄС буде робити все що може в гуманітарній сфері”, - сказала вона. 

При цьому Косьянчич зазначила, що саме повне виконання Мінських домовленостей є „відправним пунктом для рішення для східної України”.