Ілюстрація / REUTERS

Керівник фонду "Українська політика", політолог та історик Кость Бондаренко стверджує, що Російська Федерація може не допустити вступ України в НАТО, забезпечивши відсутність консенсусу всередині військово-політичного блоку.

РФ чудово розуміє, що для неї важливо не допустити членства України в НАТО, бо тоді кордони Альянсу ще більше наблизяться до російських, розповів експерт під час чату на "Главреді".

Читайте такожУкраїна не поділяє думки про те, що її вступ до НАТО спровокує РФ на більшу агресію – Пристайко

Відео дня

"Але досягти цього (невступу України в блок — Ред.) можливо не стільки виробництвом антинатівських настроїв в Україні, скільки забезпеченням відсутність консенсусу всередині НАТО", — зазначив співрозмовник.

Історик вважає, що Росія не буде робити ставки на президентських виборах в Україні (заплановані в 2019 році — Ред.), як і США. "Ці держави будуть працювати з будь-яким, хто прийде до влади", — додав Бондаренко.

"А ось у парламентських виборах Росія може бути зацікавлена. За моїми даними, Росію зараз цікавлять не стільки президентські вибори в Україні, як вибори до Європарламенту, які відбудуться в наступному році", — підкреслив історик.