В "Батьківщині" прокоментували відключення аналогово ТБ в Україні / фото Jonas Sveningsson via flickr.com

Всеукраїнське об`єднання «Батьківщина» вважає рішення уряду про припинення із 1 вересня по всій території країни трансляції аналогового телебачення непродуманим, предчасним і таким, що може мати політичні мотиви. 

На тлі повного провалу програми із впровадження цифрового мовлення аналогове телебачення для багатьох українців залишається єдиним вікном у зовнішній світ, якого відтепер вони будуть позбавлені. Особливо від чергового «покаращення» постраждають люди, що мешкають у сільській місцевості, адже багатьом вз них, окрім придбання обладнання та його налаштування, доведеться купувати нові телевізори, здатні відтворювати цифровий сигнал. Перехід на цифрове мовлення - крок правильний та потрібний, але наразі несвоєчасний. 

Читайте такожВ Україні відключають аналогове ТБ

Відео дня

Особливо обурює той факт, що рішення про припинення трансляції аналогового телебачення було прийнято всупереч судовій забороні, а мовлення на територіях, що межують з Російською Федерацією, та тимчасово окупованих територіях подовжено лише до 1 травня 2019-го року. 

На старті президентської кампанії рішення, що суттєво обмежує багатьом виборцям доступ до інформації, може бути розцінене як спроба влади приховати правду про реальний стан справ в країні. 

Всеукраїнське об`єднання Батьківщина як найбільша в Україні партія вимагає не використовувати адміністративний ресурс у виборчій боротьбі і відмовитсия від впровадження «реформ», які погіршують життя людей або звужують їхні права.