На думку Труби, певне коло осіб боїться створення ДБР / фото УНІАН

Директор Державного бюро розслідувань Роман Труба розповів про те, як невідомі намагаються на нього тиснути.

Про це посадовець розповів в ефірі «5 каналу».

Читайте такожТруба сподівається, що ДБР почне розслідувати корупційні справи до кінця цього року

Відео дня

"Наразі я відчуваю на собі тиск і в мене є факти щодо цього тиску. Перше – це інформаційна атака. Інформаційні атаки розпочалися після моєї принципової заяви про неформальне проведення перевірки щодо 27-ми кандидатів. Цей процес триває. Минулого тижня було створено фейкову сторінку у Facebook під моїм прізвищем та іменем. Саме на цій сторінці розпочалося злиття бруду на директора бюро. Ця сторінка була оперативно закрита, і в цей самий день створюється нова фейкова сторінка, де відбувається те саме", – зазначив Труба.

Він додав: "Мене це не лякає, а лише відволікає певну увагу". Утім, посадовець переконаний: це свідчить про те, що певне коло осіб боїться створення Державного бюро розслідувань та його якнайшвидшого початку роботи.

"Крім того, наприкінці минулого тижня на телефон моєї дружини, яка працює в судовій гілці влади, розпочалися погрози. Вона зобов'язана була реагувати і звернутися до Вищої ради правосуддя, і звернулася до генерального прокурора України", – розповів директор ДБР. 

Роман Труба наголосив: "Політикам непотрібне незалежне Державне бюро розслідувань. Але я буду все робити, щоб цей орган був максимально незалежним".