За інформацією журналіста, Скрипаль зустрічався з українськими контррозвідниками / фото rtvi.com

Скрипаль контактував зі Службою безпеки України.

Про це йдеться у книзі журналіста "Бі-бі-сі" Марка Урбана про екс-полковника ГРУ Сергія Скрипаля, яка надійде в продаж вже сьогодні, 4 жовтня.

Сам Скрипаль ніколи не згадував про свої контакти з СБУ. Але, за даними Урбана, колишній полковник ГРУ все ж зустрічався з українськими контррозвідниками.

Відео дня

Можливо, Скрипаль консультував СБУ про те, як саме може діяти російське ГРУ на сході України, пише Урбан.

Читайте такожПутін назвав Скрипаля "покидьком" та "зрадником батьківщини"

Раніше The Guardian повідомило, що в книзі журналіста BBC Марка Урбана під назвою «Справа Скрипаля» йдеться, що отруєний ГРУшниками Скрипаль називав українців «вівцями» і підтримував окупацію Криму.

У книзі також йдеться, що Скрипаль днями дивився російський пропагандистський «Перший» телеканал. Він погоджувався з позицією Кремля з багатьох питань, «навіть, сидячи в будинку, купленому MI6». Зокрема, екс-шпигун підтримував війну Росії проти України.

Будучи колишнім бійцем спецназу, він підтримував анексію Криму, а також називав українців «просто вівцями, яким потрібен хороший пастух». Скрипаль також вірив у російські байки про те, що солдат Росії нібито немає на Сході України. Він був переконаний, що якщо б російські солдати зайшли на українську територію, вони б дуже швидко дійшли до Києва.