Філарет зазначив, що участь архієреїв УПЦ МП тримає в таємниці \ Фото УНИАН

В Українській православній церкві Київського патріархату не знають точну кількість архієреїв від Української православної церкви Московського патріархату, які братимуть участь в об'єднавчому соборі разом з ієрархами Української автокефальної православної церкви.

Читайте такожРішення синоду: анафема знята, томос буде після об'єднання українських церков

Як передає кореспондент УНІАН, про це предстоятель Української православної церкви Київського патріархату патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет сказав біля Володимирського собору у Києві.

Відео дня

Зокрема, його запитали, скільки ієрархів від Української православної церкви Московського патріархату готові брати участь в об'єднавчому соборі.

"Вони у таємниці тримають", - заявив Філарет.

При цьому, на питання, чи йде мова про десятьох ієрархів московського патріархату, Філарет сказав: "Не знаємо ми, скільки їх. Може десять, може більше десяти. Це на перших парах, а потім я думаю, що будуть приєднуватися десятки", - заявив він.

Окремо у нього уточнили, ким буде Філарет після визнання недійсною анафему Російської православної церкви щодо нього.

"Я був патріархом, є і буду", - наголосив Філарет.

Як повідомляв УНІАН, 1 жовтня Філарет заявляв, що об'єднавчий собор буде складатися з 41 архієрея Київського патріархату (УПЦ КП), 12 архієреїв Української автокефальної церкви (УАПЦ) і 10 архієреїв Московського патріархату (УПЦ МП). Він додав, що з 10 архієреїв УПЦ МП, які братимуть участь в об'єднуючому соборі, йому відомі імена двох.