Турчинов заявив, що держава готова протистояти російській агресії / фото УНІАН

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов вважає, що погрози російської політичної еліти Україні - це руйнація її сподівань на можливу перемогу проросійських сил на президентських і парламентських виборах, які відбудуться в 2019 році.

Як повідомили УНІАН у прес-службі РНБО, про це йдеться у коментарі Турчинова з приводу заяви Держдуми РФ, яку він назвав свідченням неадекватної агресивності та боягузтва російської політичної еліти.

Читайте такожВолкер дав зрозуміти, що санкції проти Росії лише посилюватимуться

Відео дня

Зокрема, за його словами, в Україні немає жодного загострення ситуації, на яке посилаються у своїй заяві російські депутати. «Є тільки осіннє загострення в головах російського військово-політичного керівництва», - сказав Турчинов.

Як наголосив секретар РНБО, Українська держава виконує всі взяті на себе міжнародні зобов’язання і дійсно стала авангардом протистояння «на всіх можливих фронтах і напрямках» російській агресії.

«Боягузливо ховаючись за свій ядерний потенціал, яким Путін сьогодні вчергове погрожував, обіцяючи знищити цивілізований світ, російські депутати перейшли до прямих погроз Україні, але ці погрози викликають не страх, а презирство до їх авторів», - сказав він.

На думку Турчинова, однією з причин чергової хвилі «волань та погроз російської політичної еліти є руйнація сподівань на можливу політичну перемогу реваншистських політичних сил на президентських та парламентських виборах в Україні».

«Наша держава готова протистояти російській агресії та захистити своє право бути вільною, незалежною та європейською країною!» - підсумував секретар РНБО.

Як повідомляв УНІАН, 18 жовтня Держдума РФ ухвалила заяву, в якій покладає на Україну «історичну відповідальність за курс на розрив» двосторонніх відносин. Російські парламентарії також виступили проти створення помісної української православної церкви і пообіцяли «адекватну відповідь» у разі спроби звільнити ОРДЛО.