Порошенко відзначив, що десантні підрозділи забезпечені новітніми засобами зв’язку \ фото УНІАН

Президент Петро Порошенко заявив, що наступного року підрозділи десантно-штурмових військ отримають на озброєння американські протитанкові ракетні комплекси Javelin, бронетранспортери БТР-3ДА та БТР-4, вантажні та спеціальні автомобілі та командно-штабні машини «Світязь».

Читайте такожУкраїна безкоштовно отримає від США протитанкові комплекси Javelin – експерт

Як передає кореспондент УНІАН, про це Порошенко повідомив під час виступу з нагоди Дня Десантно-штурмових військ Збройних сил України на базі навчального центру ДШВ ЗСУ у Житомирській області.

Відео дня

За його словами, воїни-десантники поступово отримують нові та модернізовані зразки озброєння, військової техніки та сучасні засоби зв’язку, які дозволяють виконувати бойові завдання будь-якої складності.

«За останні роки на озброєння десантно-штурмових військ подано близько 150 новітніх зразків озброєння та військової техніки. Це БТР-3ДА, протитанкові ракетні комплекси «Стугна» та «Корсар», - зауважив президент.

Крім того, він відзначив, що десантні підрозділи забезпечені новітніми засобами зв’язку, у тому числі іноземного виробництва.

За словами Порошенка, в рамках матеріально-технічної допомоги від іноземних партнерів надійшло близько сорока одиниць броньованих та санітарних автомобілів типу «Хаммер».

«Наступного року будуть продовжені роботи з укомплектування підрозділів десантно-штурмових військ бронетранспортерами не тільки БТР-3ДА, а й БТР-4, вантажними та спеціальними автомобілями, командно-штабними машинами «Світязь», протитанковими ракетними комплексами, в тому числі і Javelin», - підкреслив глава держави.