Петро Порошенко / REUTERS

Порошенко пішов з Верховної Ради, тому що народні депутати заблокували трибуну.

Як передає кореспондент УНІАН, про це журналістам сказала заступник голови Верховної Ради Оксана Сироїд.

Вона заявила: "Ми хотіли поспілкуватись з президентом, але він втік".

Відео дня

Читайте такожПорошенко пропонує закріпити дату виборів 31 березня

За словами Сироїд, багато було питань з приводу обмеження прав і свобод громадян, обмеження свободи слова через введення воєнного стану. "Президент не бачив потреби спілкуватися з головами фракцій, і він просто втік від цього спілкування. І це його реальне ставлення до людей, бо депутати не просто якісь там амбітні люди, які є в парламенті, а це є представники народу, і вони мусять пояснити людям, що відбувається", - наголосила Сироїд.

Вона повідомила, що Порошенко був у кабінеті голови ВР Андрія Парубія, мав виступати в парламенті, і "ви бачили штандарт, але, на жаль, голова ВР не оголошував перерву, щоб провести консультації з президентом, і президент вийшов просто з кабінету голови ВР і поїхав".

Читайте такожЗ’явився текст указу Порошенка про воєнний стан в Україні

Як сказала Сироїд, зараз Парубій проводить консультації з керівниками фракцій.

Вона зауважила, що представники фракцій пропонують внести зміни до проекту закону про схвалення указу президента про воєнний стан. "Нехай президент самостійно коригує свій указ", - сказала Сироїд.

Крім того, як передає кореспондент УНІАН, із сесійної зали Верховної Ради України прибрали президентський штандарт, який зазвичай встановлюють за місцем, з якого виступає глава держави.

Внесення до сесійної зали штандарта і встановлення суфлерів біля трибуни зазвичай означає, що до парламенту прибуде президент та виступатиме в сесійній залі.

На початку сьогоднішнього засідання і суфлери, і штандарт були в сесійній залі.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 26 листопада, Рада має розглянути президентський законопроект про введення в Україні військового стану.

Фракції Радикальної партії та “Батьківщини” вимагали зробити перерву в засіданні парламенту та організувати обговорення з президентом законопроекту.

Читайте такожКравчук, Кучма і Ющенко зробили заяву щодо воєнного стану

Спікер парламенту Андрій Парубій заявив, що не стане оголошувати перерву перед початком засідання, натомість пообіцяв зробити перерву перед безпосереднім обговоренням законопроекту, після виступу президента.

Під тиском депутатів, Парубій оголосив 10-хвилинну перерву у засіданні, яка затягнулася на понад годину.

Нагадаємо, Парубій зібрав естренне позачергове засідання Верховної Ради для прийняття рішення щодо введення воєнного стану в Україні через російську агресію в Керченській протоці.

Вранці 25 листопада Росія з допомогою танкера, що сів на мілину", заблокувала прохід в Керченську протоку українському буксиру "Яни Капу" і двох катерах "Бердянськ" і "Нікополь", які здійснювали плановий перехід з порту Одеси в порт Маріуполь Азовського моря.

Читайте такожПорошенко запропонує Раді ввести воєнний стан на 30 днів, скасування виборів не буде (відео)

За інформацією командування ВМС України, про намір здійснювати перехід російську сторону поінформували заздалегідь у відповідності з міжнародними нормами, однак прикордонний корабель РФ «Дон» протаранив український рейдовий буксир - всупереч Конвенції ООН по морському праву і Договором між Україною і Росією про співпрацю у використанні Азовського моря і Керченської протоки. Згодом під час проходження кораблів з зони очікування в пункт постійного базування, десь на відстані 13-14 миль від узбережжя Криму, в районі 40 км на південний схід від Керчі, українські кораблі, які супроводжувалися судами РФ, були обстріляні, заблоковані і за ним було використано озброєння на поразку. Шість українських військовослужбовців поранені, інші члени екіпажів потрапили в полон.