Ілюстрація / REUTERS

Політичний аналітик, експерт з питань міжнародної політики, колишній народний депутат Тарас Чорновіл вважає, що Україні після війни з Російською Федерацією не варто піддаватися на фатальну ілюзію "народів-братів".

Читайте такожГенерал попередив про готовність Путіна проливати кров через створення в Україні єдиної церкви

У РФ зміни суспільних настроїв відбуваються, як за помахом чарівної палички, сказав цар "вороги", значить — вороги, сказав "друзі", кричать — друзі, розповів експерт під час чату на Главреді.

Відео дня

За його словами, українці повинні вибудувати непрохідний психологічний кордон, щоб його ніколи не змогли зруйнувати апологети "обнімашек", оскільки в іншому випадку будуть мати "страшний гріх перед своїми онуками, коли в РФ знову прийде виток імперського реваншизму".

"Згадайте червень-липень 2014 року, тоді у Путіна (президент Росії Володимир Путін — Ред.) була ілюзія, що вдасться домовитися з Порошенком (український лідер Петро Порошенко — Ред.) і взяти його під контроль. Кілька тижнів в російській пресі уникали випадів проти президента і проти України", — зазначив співрозмовник.

"Соціологи в момент зафіксували стрибкоподібну зміну ставлення (покращення ставлення росіян до українців — Ред.). Тут інше питання — війна-то дійсно колись закінчиться, а росіяни зі своїм імперським мисленням нікуди не подінуться", — підкреслив Чорновіл.